Yhteystiedot

Postiosoite:
Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto - SAHK ry
Vanha talvitie 2
00580 Helsinki

Puhelin: (09) 7289 5150
Sähköpostit:
toimisto@sahk.fi,
museoajoneuvoasiat
@sahk.fi


Toimisto palvelee normaalisti: ma-to klo 10.00-15.00
pe SULJETTU
la-su SULJETTU

https://www.facebook.com/ Suomen-ajoneuvohistoriallinen-keskusliitto-ry-1102299486582723/

Suomen Harrasteajoneuvot Oy Vanha talvitie 2
00580 Helsinki

Puhelin: (09) 7289 5152 Sähköposti: automobiili@sahk.fi

Jäsenedut

euros.jpg

Jäsenlehti

Automobiili-lehti tulee jäsenille kotiin viisi kertaa vuodessa. Se kertoo vanhojen ajoneuvojen harrastustoiminnasta Suomessa sekä ajassa liikkuvista harrastustamme koskevista ilmiöistä.

Jäsen- ja kalustoluettelo

Jäsen- ja kalustoluettelo on jäsentunnuksilla luettavissa netissä. Sitä päivitetään reaaliaikaisesti. Tänä vuonna luettelo julkaistaan painettuna kirjana. Luettelon voi saada vain sahkilainen jäsen.

Jäsenille myytävät tuotteet edullisemmin

Tällä hetkellä on mahdollista ostaa Automobiili- ja Hyrysysy-Menolainen -lehden vanhoja numeroita puoleen hintaan. Lehtiä on saatavana vuodesta 1990 lähtien. Myös 50-vuotishistoriikkia nimeltä Annetaanpa välikaasua on vielä saatavana jäsenhinnalla 20 euroa ja ulkopuolisille 29,50 euroa + postikulut. Tilaa täältä!

SAHK:n jäsenyhdistysten automuseot

SAHK:n jäsenkortilla saat myös alennusta SAHK:n jäsenkerhojen ylläpitämistä automuseoiden sisäänpääsymaksuista parhaimmillaan -40 %. HUOM! Alennukset vaihtelevat museokohtaisesti.

SAHK:n tapahtumakalenteri ym.

Voitte lukea nettisivuiltamme viikoittain päivitettäviä nettipalstoja, joita ovat esim. ajankohtaiset tiedotteet, tapahtumakalenteri, voimassa olevat jäsenetuudet ja sopimuskumppanit.

Museoajoneuvoksi tarkastaminen ja ma-lausunto

SAHK:n ma-tarkastajia on 80 ympäri Suomea. Heidät on koulutettu tehtäväänsä ja he saavat vuosittain myös täydennyskoulutusta. Täten varmistetaan, että tarkastukset ja hyväksymiset tehdään samoja periaatteita noudattaen huoli-matta siitä, missä päin Suomea tarkastus tapahtuu. Tarkastaja tarkastaa ajoneuvosi jäsenhinnalla, kun esität hänelle jäsenkorttisi. Tarkastusmaksu autosta (tai muusta ajoneuvosta) SAHK:n jäsenille on 90 euroa, ei-jäsenille 160 euroa. 

Museoajoneuvolausuntoarkisto

SAHK:n toimistolla on arkistoituna n. 28 500 museoajoneuvolausuntoa. Omistaja voi maksua vastaan saada näköiskopion kadottamansa ma-lausunnon tilalle.

fiva_logo.gif

FIVA-passi

FIVA-passi vastaa meidän kotoista MA-todistustamme. Se oikeuttaa Keski-Euroopassa ajamaan korkeampipäästöisillä vanhoilla ajoneuvoilla kaupunkien keskustaan, joihin ilman mukana olevaa ajoneuvo-kohtaista passia ei ole pääsyä. 

Myös osa euroopalaisista ajotapahtumista vaatii osallistujilta FIVA-passin. Suomessa FIVA-passin voi myöntää ainoastaan SAHK, joka on kansainvälisen museoautojärjestö FIVAn jäsen. FIVA valvoo vanhojen ajoneuvojen harrastajien etuja kansainvälisellä tasolla. FIVA-passin hinta sahkilaisille on 100 euroa ja ulkopuolisille 150 euroa (+ mahdollinen ma-tarkastushinta, jos ajoneuvolla ei entuudestaan ole ma-lausuntoa).

Yhteistyökumppanimme

Konse Caravan Camping & Motel tarjoaa majoittumisesta:
– kesäkaudella 1.4.–31.8. alennusta – 10 %
– talvikaudella 1.9.–31.3. alennusta – 15 %.
Ilmoita varauksen yhteydessä SAHK:n jäsenyydestä. Jäsenyys osoitetaan paikanpäällä SAHK:n jäsenkortilla. Ennakkosopimuksella on mahdollista 
tutustua vierastalon isännän mobilismiharrastetiloihin ja -kalustoon.

konse_logo.jpg

Lisätiedot:
Konse Caravan Camping & Motel
Suur-Jõe 44A, 80021 PärnuESTONIA
Gsm +372 5343 5092,
info@konse.ee, www.konse.ee

 
woikoski_logo_landscape_netti2.jpg

Oy Woikoski Ab tarjoaa alennusta kaasupullojen, pattereiden ja pullokorien käyttöoikeustodistuksista ja pullovuokrista sekä SAHK:n jäsenkorttia vastaan seuraavasti:

– 30 %:n alennus teollisuuskaasuista ja vuokrasopimuksista.
Alennus on saatavissa Woikosken myyntipisteiltä ja jälleenmyyntipisteistä.


 
tallink_netti.jpgsilja_line_netti.jpg

Myös Tallink ja Silja Line ovat tukemassa sahkilaisten matkustamista laivamatkoilla, Tarkemmat ohjeet ja tarvittavan SAHK:n sopimusetunumeron saatte oman paikalliskerhonne sihteeriltä tai puheenjohtajalta. SAHK:n jäsenkortti ei tässä tapauksessa käy, vaan varaushetkellä on jäsenedun saamiseksi oltava Tallink Siljan Club One -kanta-asiakas, joten olkaa yhteydessä paikalliskerhoonne lisätietojen ja sopimusnumeron saamiseksi ja sitten lisäedun lisäämiseksi Club One -jäsenyyteen.

 
mobilian_autokyla2.gif

Mobilia tarjoaa SAHK:n jäsenkortilla jäsenetuna sisäänpääsyn kahdelle henkilölle yhden hinnalla. Lisäksi uutena jäsenetuna -25% alennusta vuoden 2017 näyttelyjulkaisusta (ilmestyy kesäkuussa 2017). Tarjous on voimassa 31.12.2017 asti. 

 
k1_tekstilla_netti.jpg

K1 Katsastusasemilta saat jäsenetuna katsastuspalvelut alla mainitun mukaisesti:

– Määräaikaiskatsastus kevyt kalusto 10%

– Määräaikaiskatsastus, raskas kalusto (M2, N2, O3) 79,00 €

– Määräaikaiskatsastus, raskas kalusto (M3, N3, O4) 99,00 €

– Jarrutarkastus, raskas kalusto (N2, N3, O3, O4) 99,00 €

– Jarrutarkastus linja-autolle (M2, M3) 69,00 €

– Päästömittaus, raskas kalusto, diesel 29,00 €

– Tarjouksessa erittelemättömät katsastuspalvelut -10 % aseman
voimassaolevista listahinnoista.

Alennuksia ei myönnetä viranomaismaksuista (esim. rekisteröinnit).
Hinnat sisältävät alv. 24 %. Maksuehto käteinen, kortti tai verkkomaksu. Edut myönnetään SAHK ry:n
henkilö- ja yhteisöjäsenille sekä henkilöjäsenen kanssa samassa taloudessa asuville. Edellytyksenä on voimassa olevan SAHK:n jäsenkortin esittäminen.
Etua ei voi yhdistää muihin etuihin tai tarjouksiin.

alfamer_logo_netti.gif

Alfamer/Tarusto Oy tarjoaa SAHK:n
jäsenkortilla jäsenetuna kaikista tuotteista 
-15 % alennusta. 

Alennus koskee vain Alfamerin myymälästä ostettuja tuotteita. HUOM! tarjous ei koske messuilta ostettuja tai nettikaupasta tilattuja tuotteita. 

 
fennia_logo_net_pienenetty.jpg
Yhteistyökumppanina vakuutusalalta on Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia. Ks. tarkemmat Fennian tarjoamat jäsenedut tästä linkistä.
 

Käyttäkäämme saamiamme etuja, niin ne pysyvät myös jatkossa meidän käytössämme!