Päivitetty 9.2.2024

Jäsenedut

Jäsenlehti + digilehti

Automobiili-lehti tulee yhdistyksien jäsenille kotiin viisi kertaa vuodessa. Se kertoo vanhojen ajoneuvojen harrastus-
toiminnasta Suomessa sekä ajassa liikkuvista harrastustamme koskevista ilmiöistä.

Jäsenet saavat myös käyttöönsä Automobiili-lehden
digilehtiarkiston, joita pääsee lukemaan omilla tunnuksilla SAHK:n nettisivujen jäsenrekisterin kautta. Sieltä löytyvät tällä hetkellä Automobiili-lehden vuosikerrat 1997–2022 ja vanhoja lehtiä päivitetään lisää vähitellen. Tunnuksen ja salasanan saat oman yhdistyksen jäsenrekisterinhoitajalta.

Jäsen- ja kalustoluettelo

Jäsen- ja kalustoluettelo on jäsentunnuksilla luettavissa netissä. Sitä päivitetään reaaliaikaisesti intranetissä. Rekisteristä voi etsiä tietoa esim. muista saman merkin harrastajista

Yhdistyksen jäsenille myytävät tuotteet edullisemmin

Tällä hetkellä on mahdollista ostaa Automobiili- ja Hyrysysy-Menolainen -lehden vanhoja numeroita edulliseen jäsenhintaan. Lehtiä on saatavana vuodesta 1990 lähtien. Myös 50-vuotishistoriikkia nimeltä Annetaanpa välikaasua on vielä saatavana 15 euroa + postikulut. Tilaa täältä!

SAHK:n jäsenyhdistysten automuseot

SAHK:n jäsenkortilla saat myös alennusta SAHK:n jäsenkerhojen ylläpitämistä automuseoiden sisäänpääsymaksuista parhaimmillaan -40 %. HUOM! Alennukset vaihtelevat museokohtaisesti.

SAHK:n tapahtumakalenteri ym.

Voitte lukea nettisivuiltamme viikoittain päivitettäviä nettipalstoja, joita ovat esim. ajankohtaiset tiedotteet, tapahtumakalenteri, voimassa olevat jäsenetuudet ja sopimuskumppanit.

Museoajoneuvoksi tarkastaminen ja ma-lausunto

SAHK:n ma-tarkastajia on noin 100 ympäri Suomea. Heidät on koulutettu tehtäväänsä ja he saavat vuosittain myös täydennyskoulutusta. Täten varmistetaan, että tarkastukset ja hyväksymiset tehdään samoja periaatteita noudattaen huolimatta siitä, missä päin Suomea tarkastus tapahtuu. Tarkastaja tarkastaa ajoneuvosi jäsenhinnalla, kun esität hänelle jäsenkorttisi. Tarkastusmaksu autosta (tai muusta ajoneuvosta) SAHK:n jäsenyhdistysten jäsenille on 100 euroa, ei-jäsenille 180 euroa

Museoajoneuvolausuntoarkisto

SAHK:n toimistolla on arkistoituna n. 36 000 museoajoneuvolausuntoa. Omistaja voi maksua vastaan saada näköiskopion kadottamansa ma-lausunnon tilalle.

FIVA-tunnistekortti ajoneuvolle

FIVA-tunnistekortti ajoneuvolle (FIVA Identity Card) vastaa meidän kotoista ma-todistustamme. Se on omistajakohtainen, ajoneuvolle myönnetty tunnistekortti. Sitä ei voi siirtää toiselle omistajalle, eikä sitä voi käyttää kaupalliseen tarkoitukseen. Se on voimassa 10 vuotta. FIVA:n järjestämiin ajotapahtumiin vaaditaan osallistujilta FIVA:n tunnistekortti.

Suomessa FIVA:n tunnistekortin ajoneuvolle voi myöntää ainoastaan SAHK, joka edustaa virallisesti Suomea kansainvälisessä FIVA-järjestössä eli SAHK on Autorité National FIVA (ANF). FIVA valvoo vanhojen ajoneuvojen harrastajien etuja kansainvälisellä tasolla.

FIVA:n tunnistekortti ajoneuvolle maksaa SAHK:n jäsenyhdistysten jäsenille 140 € ja ei jäsenille ja yrityksille 200 €. Tunnistekortin saannin ehtona on, että ma-lausunto on nuorempi kuin neljä (4) vuotta. Jos tarvitset FIVA:n tunnistekorttia, ota yhteyttä SAHK:n toimistoon, Martti Peltoseen, museoajoneuvoasiat@sahk.fi.

YHTEISTYÖKUMPPANIMME

AGROLINK tarjoaa SAHK:n jäsenetuna Tershine-autonhoito-tuotteiden koko valikoimasta -10 %. Valikoimaan voit tutustua
www.autogloss.fi tai www.instagram.com/autogloss.fi/. Tilaukset: info@agrolink.net. Mainitse samalla SAHK:n jäsennumerosi.

Konse Caravan Camping & Motel tarjoaa majoittumisesta:
– kesäkaudella 1.4.–31.8. alennusta – 10 %
– talvikaudella 1.9.–31.3. alennusta – 15 %.
Ilmoita varauksen yhteydessä SAHK:n jäsenyydestä. Jäsenyys osoitetaan paikanpäällä SAHK:n jäsenkortilla. Ennakkosopimuksella on mahdollista tutustua vierastalon isännän mobilismiharrastetiloihin ja -kalustoon.

Lisätiedot:

Konse Caravan Camping & Motel
Suur-Jõe 44A, 80021 Pärnu, ESTONIA
Gsm +372 5343 5092,

info@konse.ee, www.konse.ee

Woikoski Oy tarjoaa alennusta kaasupullojen ja pattereiden pullovuokrasta ja käyttöoikeustodistuksista, sekä tarvikkeista
SAHK:n jäsenkorttia vastaan (esitettävä tilattaessa) seuraavasti:

35 %:n alennus teollisista kaasuista ja vuokrasopimuksista.
Huom. Ei koske Awocyl-pulloja ja päivävuokria.
Alennus on saatavissa Woikosken jälleenmyyntipisteistä.

– 25 %:n alennus tarvikkeista.

Huom. Ei koske jälleenmyyjiltä ostaessa.

Myös Tallink ja Silja Line ovat tukemassa sahkilaisten matkustamista laivamatkoilla, Tarkemmat ohjeet ja tarvittavan SAHK:n sopimusetunumeron saatte oman paikalliskerhonne sihteeriltä tai puheenjohtajalta. SAHK:n jäsenkortti ei tässä tapauksessa käy, vaan varaushetkellä on jäsenedun saamiseksi oltava Tallink Siljan Club One -kanta-asiakas, joten olkaa yhteydessä paikalliskerhoonne lisätietojen ja sopimusnumeron saamiseksi ja sitten lisäedun lisäämiseksi Club One -jäsenyyteen.


JÄSENETUNA Eckerö Line myöntää risteilyistä ja reittimatkoista 15.1.202428.2.2025 SAHK:n jäsenille ja jäsenjärjestöille 10–50 % alennuksen päivän henkilö- ja ajoneuvolippujen risteily- tai reittihinnasta m/s Finlandialla sekä Vuosaari–Muuga -reitillä liikennöivällä m/s Finbo Cargolla seuraavasti:

20 % alennus 1.1.9.6.2024 + 12.8.202428.2.2025
10 % alennus 10.6.11.8.2024

Lisäksi seuraavat m/s Finlandian lähdöt 15.1.202428.2.2025 –50 % alennuksella:

Helsinki–Tallinna:
Lauantaisin klo 15.15
Sunnuntaisin klo 9.00, klo 15.15 ja klo 21.40
Maanantaisin klo 9.00

Tallinna–Helsinki:
Perjantaisin klo 6.00, klo 12.00 ja klo 18.30
Lauantaisin klo 6.00, klo 12.00 ja klo 18.30

Lisäksi seuraavat m/s Finbo Cargon lähdöt 15.1.202428.2.2025 50 % alennuksella:

Vuosaari (Helsinki)Muuga (Tallinna):
Maanantaisin klo 13.00
Sunnuntaisin klo 20.00

Muuga (Tallinna)Vuosaari (Helsinki):
Torstaisin klo 23.30
Perjantaisin klo 9.30 ja klo 16.30

Lopullinen hinta määräytyy lähtöpäivän, -ajan sekä varausajankohdan mukaan. Etuhinnat koskevat SAHK ry:n jäsenyhdistysten jäseniä ja henkilökuntaa sekä samalla varauksella mukana olevia muita matkustajia. Alennuksia ei voida myöntää jälkikäteen eikä niitä voi yhdistää muihin alennuksiin tai tuotepaketteihin. Max. 9 henkilöä/varaus.

Varaukset Eckerö Linen verkkokaupasta www.eckeroline.fi.

Päivitä hinta tuotekoodilla MOTO24 varauksen yhteydessä.
Eckerö Line pidättää oikeuden aikataulu- ja hintamuutoksiin.

SAHK:n jäsenyhdistysten jäsenille sisäänpääsymaksu 2 henkilöä yhden hinnalla Mobilian näyttelyihin 22.3.–20.12.2024 jäsenkorttia esittämällä (pääsylippu norm. 14 €/hlö).
Uudet näyttelyt: Reissun päällä ja jokaiselle – Jopo ja ihminen 60 vuotta.
Nähtävillä myös: Kertomuksia teistä, Rallimuseo, Mobilian klassikot, Ranskalaiset kaikilla mausteilla ja Tarinoita siirtotyömailta.

Käyttäkäämme saamiamme etuja, niin ne pysyvät myös jatkossa meidän käytössämme!